En iso 9001:2008

Predstavljena vodeća softverska rješenja za upravljanje poslovnim uslugama

ZAGREB, 26. studenog – IMAVES Forum 2009, u HYPO EXPO XXI, dvorana Brač

Imaves forum

ZAGREB, 26. studenog – IMAVES Forum 2009, u HYPO EXPO XXI, dvorana Brač - otvorio je Milan Vesel, direktor tvrtke IMAVES.

Na poludnevnom forumu predstavljena su vodeća softverska rješenja za upravljanje poslovnim uslugama koja Vam pomažu poboljšati uslužnost, smanjiti troškove, usuglasiti se sa regulativama i normama te biti sigurni da se Vaš IT može nositi sa zahtjevima modernog poslovanja i brzim promjenama.

BMC ITSME rješenja i poslovnu strategiju tvrtke BMC Software za mala i srednja poduzeća prezentirao je Anastasios Vazacopoulos, konzultant u tvrtki BMC Software. Strategija se sastoji od pet cjelina – rješenja za upravljanje IT infrastrukturom i aplikacijama (eng. Performance and Availability Management), upravljanje imovinom (eng. Asset Management and Discovery), upravljanje zahtjevima (eng. Incident and Problem Management), poslovnim promjenama (eng. Change and Configuration Management) i upravljanje identitetom u mrežnom okružju (eng. Identity Managment).

 

Sanja Grković Hrabar iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na forumu je predstavila uspješnu implementaciju BMC Service Desk Express rješenja u zavodu.

Zoran Habijan, IMAVES d.o.o., voditelj odjela upravljanja uslugama, predstavio je APM rješenje (eng. Alignability Process Model), koje povezuje ITIL preporuke sa alatom. U APM-u je za svaki proces određena procedura te je za svaku proceduru definiran niz uputa sa jasnim pojašnjenjem što treba napraviti. Najveća vrijednost ovog rješenja je njegova orijentiranost prema poslovnoj usluzi (engl. service oriented) te velike mogućnosti pravovremenog izvještavanja.

Osim navedenih, predstavljena su i rješenja tvrtki Mirror42 i ChristianSteven Software. Rješenja tvrtke Mirror42 namijenjena su IT managerima i članovima uprave kao pomoć pri donošenju poslovnih odluka, a predstavio ih je Paul van Nistelrooy. Mjerenjem ključnih pokazatelja performansi i uspješnosti stvara se osnova za donošenje kvalitetnijih poslovnih odluka i unapređuje se cjelokupno poslovanje.

 

Igor Mihevc, IMAVES d.o.o. predstavio je tvrtku ChristianSteven Software. Njihova rješenja omogućavaju automatizaciju poslovnih procesa izrade i distribucije različitih tipova izvještaja i dokumenata. Korisnici ili management tvrtke na temelju tih izvještaja donose strateške poslovne odluke.

Na kraju, Vedran Vesel, IMAVES d.o.o., voditelj odjela upravljanja sustavima, predstavio je BMC ProactiveNet Performance Management, rješenje koje omogućuje inteligentan nadzor i proaktivno upravljanje IT okolinom.

Na jesenskom forumu tvrtke IMAVES sudjelovalo je pedesetak informatičkih stručnjaka i managera iz većih i srednje velikih hrvatskih kompanija i državnih ustanova.