En iso 9001:2015

IMAVES NOVOSTI

Svibanj 2017.

Podaci, podaci, svuda su oko nas….

 

Digitalizacija poslovanja i društva nastavlja se i ubrzava, a rezultat svih tih aktivnosti je stvaranje sve većih količina podataka, u raznim formatima. Rast poslovanja, pa čak i puki opstanak na tržištu sve više se oslanja na sve bržu dostavu sve većeg broja usluga s dodatnom vrijednošću. Sve morate raditi brže, bolje i učinkovitije od konkurencije. Kako bi u tome uspijevale, tvrtke moraju stjecati nove uvide: duboke i točne spoznaje o okolini u kojoj posluju i o tržištima na kojima rade. Samo tehnologije obrade velikih skupina podataka, Big Data, mogu dati takvo rješenje.

Kako bi došle do novih, poslovno vrijednih informacija koje će im donijeti rast i konkurentsku prednost, tvrtke moraju znati upravljati podacima. Treba im sofisticirano i skalabilno rješenje žele li ovladati digitalnom transformacijom poslovanja. Samo jedan veći neuspjeh u tome može tvrtku koštati gubitka ključnog korisnika i učiniti je manje konkurentnom. Zbog toga vam treba pravo rješenje.


Rješenja tvrtke BMC, za obradu velikih skupina podataka

Rješenja tvrtke BMC, za obradu velikih skupina podataka rješenja su koja se temelje na najboljim tehnologijama -  alatima koji će vam omogućiti simultan rad s postojećim open source i komercijalnim Big Data rješenjima. Ta rješenja organizacijama pomažu u gradnji, održavanju i optimizaciji podatkovnih infrastruktura i u upravljanju podacima. Automatiziraju procese i na taj način tvrtki donose agilnost i višu razinu operativne izvrsnosti – jednom riječju: konkurentsku prednost, nužnu u današnje digitalno doba.

Među BMC Big Data rješenjima ovdje ćemo izdvojiti:

Control-M for Hadoop

Rješenje je za upravljanje velikim skupinama podataka koji dolaze iz velikog broja različitih izvora. Control-M for Hadoop ubrzava Big Data projekte, omogućava integraciju s izvornim Hadoop sučeljima te time, naposljetku, podiže produktivnost. Uz pomoć sučelja za izradu aplikacija Control-M Automation API, programeri koji se bave izradom Big Data rješenja mogu brzo osmišljavati i testirati aplikacije, a koristeći se suvremenim DevOps alatima mogu poslovne procese integrirati izravno u sam postupak razvoja aplikacija. Uz pomoć rješenja Control-M for Hadoop organizacije mogu ubrzati razvoj specijaliziranih aplikacija te pojednostaviti instalacije Hadoop rješenja i na taj način tvrtki izvući još veću vrijednost iz njenih Big Data inicijativa. 

TrueSight Capacity Optimization

Slijedeće BMC Big Data rješenje vrijedno posebnog naglaska je rješenje TrueSight Capacity Optimization. Boljoj obradi golemih količina podataka TrueSight Capacity Optimization pridonosi sa pametnijim skaliranjem infrastrukture te optimizacijom potrebnih kapaciteta. Vizualizacijom potreba tvrtke i problema koja imaju negativan učinak na performanse, IT odjel može bolje alocirati Hadoop servere, mrežu i uređaje za pohranu podataka te na taj način pružiti potrebne resurse u pravom trenutku, a to, drugim riječima, znači bolji nadzor nad kapitalnim i operativnim troškovima 

TrueSight Operations Manager Hadoop

Treće rješenje koje ćemo ovdje istaknuti je TrueSight Operations Manager Hadoop. Riječ je o paketu kojim se postiže bolje upravljanje sve većim brojem aplikacija, infrastrukturnih zahtjeva, većih količina podataka i svega drugoga što donosi izazove pri isporuci poslovnih usluga. Kako biste mogli identificirati, spriječiti i riješiti sve probleme koji se mogu pojaviti u IT infrastrukturi tvrtke, važno je moći analizirati rad Hadoop rješenja, vašu IT infrastrukturu i aplikacije. Postavljanjem operativnih normi, razotkrivanjem svega što nije uobičajeno, otkrivanjem vjerojatnih uzroka i procjenom važnosti utjecaja pojedinog problema na poslovne procese, tvrtka može brzo uočiti i automatski popraviti sve ono što joj smeta u postizanju boljih poslovnih rezultata, lakše ispuniti obaveze iz ugovora o isporuci usluga i ispuniti sva očekivanja svojih korisnika.

Discovery

Discovery je rješenje za automatsko generiranje holističkog uvida u sve elemente Big Data infrastrukture, počevši od Hadoop servera, uređaja za pohranu podataka, analitičkih alata i poslovnih procesa. Discovery pruža IT odjelu tvrtke presudan pregled nad svim elementima koji omogućuju vaše digitalizirano poslovanje. 

 

Da zaključimo, BMC-ova Big Data rješenja, potpomognuta ekspertizom IMAVES-ovih konzultanata,
prava su rješenja za vašu tvrtku i poslovne izazove s kojima se suočavate jer,

• automatiziraju obradu velikih skupina podataka koji mogu dolaziti iz većeg broja raznih izvora;
• omogućuju brzo donošenje poslovnih odluka utemeljenih na holističkom uvidu u stanje infrastrukture;
• pružaju cjeloviti uvid u sve Hadoop radne zadatke i omogućuju optimizaciju Hadoop clustera;
• vizualiziraju potrebe za kapacitetima i uska grla i na taj način pravilno alociraju Hadoop IT resurse;
• pružaju bolju kontrolu nad kapitalnim i operativnim troškovima;
• pojednostavljuju izradu Hadoop radnih zadataka;
• integriraju Hadoop s ostalim poslovnim aplikacijama bez potrebe za skriptiranjem;
• omogućuju bolje planiranje računalnih i mrežnih resursa

 

Za više detalja ili sastanak, slobodno nas kontaktirajte!